WBAK/BV Velsen speelt halve Finale thuis

E-mailadres Afdrukken PDF

 

Biljartteam Warme Bakker Ad Ketels speelt halve finale!

Het biljartteam van Warme Bakker Ad Ketels / BV Velsen flikt het weer : evenals vorig seizoen ook nu geplaatst voor de landelijke halve finale in de biljart kadercompetitie!

Zaterdag 21 april werd in ons mooie clublokaal de play-off gespeeld tussen de nummers 2, 3 en 4 van de biljart kadercompetitie. Alleen de winnaar van deze play-off gaat door naar de halve finale nationaal. De andere teams waren GBC uit Den Haag en Targa Team uit Castricum, met enkele zeer sterke spelers in de opstelling.

In een geweldige en sportieve ambiance werd er na de koffie met gebak begonnen aan de 12 kaderpartijen. Hans Koolen en Mike Hofland beten namens Velsen het spits af. Het leverde winst voor Hans en verlies voor Mike op. De partij tussen GBC en Targa Team eindigde in remise.

Na de heerlijke gezamenlijke lunch met soep en broodjes, verzorgd door Dees met superhulp van Ruud de Vries en Saeng Sikkenk verder met de wedstrijden.

In de 2e ronde Rob Overdijk en Ad Ketels aan het werk. Rob won zijn partij zeer moeizaam in 23 beurten van Rick Pot (GBC) en Ad rekende in 15 beurten af met Peter de Goede van Targa Team. Betekende wel 4 matchpunten erbij!

De 3e ronde Hans en wederom Rob in actie. Beiden verloren echter kansloos van resp. Dick de Jong (GBC) en Marcel van Dijk (Targa Team). Laatstgenoemde speelde zijn 220 caramboles 57/2 in 5 beurten bij elkaar met o.a. een serie van 139 !! Helaas geen punten voor ons deze ronde.

De 4e en laatste ronde dan weer Mike en Ad in actie. Ad won zijn partij van Joop Bodaan (GBC) in 14 beurten maar Mike had het erg lastig tegen topbiljarter Vincent Veldt van Targa Team. Na 8 beurten was de stand 143 voor Vincent (230 car) en 81 voor Mike (210). Flinke achterstand dus. Maar Mike kan zich als geen ander concentreren en oppeppen, begon te biljarten, en speelde de partij uit met een fantastische serie van maar liefst 129 !! waardoor ons team deze dag met ruime voorsprong afsloot en geplaatst is voor de halve finale op zaterdag 5 en zondag 6 mei.

Na overleg met de KNBB wordt deze halve finale gehouden in ons eigen prachtige clubhuis van de Biljartvereniging Velsen aan de Wüstelaan in Santpoort. Tegenstanders zijn dan BC Gorredijk uit Friesland, Op de Klos 2 uit Eijsden, Limburg en HWA Verhaar BKS uit Alblasserdam, Zuid-Holland. Het beloven 24 mooie kaderpartijen te worden.

Iedereen is beide dagen welkom vanaf 10.30 uur, aanvang wedstrijden om 11.00 uur, en ook op internet live te volgen op : http://ubideo.com/c/mikestream1 of op http://ubideo.com/c/bvvelsen.

 

Laatst aangepast op maandag, 30 april 2018 19:22